H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Από την επίσκεψη στη Λιβαδειά του Κώστα Χαϊνά



Δελτίο Τύπου


Στη Λιβαδειά βρέθηκε ο υποψήφιος Κώστας Χαϊνάς την Τετάρτη 12-3-2014. Προηγούμενα συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ορχομενού κ. Ξηρογιάννη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Ζυγούρη, όπου παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρόταση για την Κωπαϊδα που έχει καταθέσει ο συνδυασμός, με την ευκαιρία και της συζήτησης στη Βουλή για τον Οργανισμό Κωπαίδας.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κο Μουλκιώτη μαζί με τον περιφερειακό Σύμβουλο κο Καρακικέ Μ. και τον κο Χρήστο Πολύμερο, όπου συζητήθηκαν σε ένα δημιουργικό κλίμα οι προτάσεις της περιφερειακής κίνησης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, για τα βασικά προβλήματα της Βοιωτίας.

Επίσης η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λιβαδειάς κο Παπαγγελή. Η συζήτηση με το Δήμαρχο Λιβαδειάς ήταν πολύ δημιουργική και κατατέθηκαν πολλές ιδέες και προτάσεις για την πόλη της Λιβαδειάς αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα της περιοχής.

Τέλος στο χώρο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο κος Χαϊνάς έδωσε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης, την οποία παρακολούθησαν πολλοί φίλοι της κίνησης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Καρακικές ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό για την θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και κατέθεσε ένα σύνολο από προτάσεις για τη λειτουργία του θεσμού, τα ελλείμματα που υπάρχουν ακόμη που δυσκολεύουν στην αποτελεσματική λειτουργία του και παρουσίασε σε γενικές γραμμές τα βασικά προβλήματα της Βοιωτίας και τις προτάσεις της Κίνησης.

Ο Κώστας Χαϊνάς παρουσίασε την πρωτοβουλία ως μια συνάντηση ενεργών πολιτών, ως μια πρόσκληση συμπόρευσης και συνεργασίας των κοινωνικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών, ώστε να αναδείξουν την πρόταση για την αυτοδιοίκηση της Περιφέρειας, ως την εναλλακτική λύση απέναντι στην συντηρητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας του κου Μπακογιάννη, αλλά και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μιας λαϊκίστικης αριστεράς, η οποία επιδιώκει να μετατρέψει τις περιφερειακές εκλογές ως μια καθαρή κομματική αναμέτρηση, μακριά από τις παραδοσιακές αξίες της αριστεράς για μια αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση, όχι μόνο από το Κράτος και την Κεντρική εξουσία, αλλά και από τα κόμματα.

Μετά το τέλος της συνέντευξης ακολούθησε συζήτηση όπου κατατέθηκαν πολλές προτάσεις και σκέψεις για τις περιφερειακές εκλογές αλλά και για προβλήματα της Κωπαίδας και ιδιαίτερα για το θέμα της διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της γης της Κωπαίδας.

 Από τη συνέντευξη τύπου στη Λιβαδειά


 Από τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κο Μουλκιώτη


                               Από τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λιβαδειάς κο Παπαγγελή


Από τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορχομενού κο Ξηρογιάννη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Ζυγούρη






12-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου