H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Κατσούλης με τον Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Καπράλο συναντήθηκαν χθες, 2 Μαίου 2014, με την Προϊσταμένη της ΙΑ Εφορίας Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 23 ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Καλαμάρα και ενημερώθηκαν για την πορεία των δράσεων της Αρχαιολογικής Υπηρεσία στην Εύβοια και την Σκύρο.
Η κ. Καλαμάρα  αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα των δύο εφοριών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα έργα αυτά είναι άκρως σημαντικά και σε ορισμένες περιπτώσεις ανατρέπουν  την εικόνα των παλαιοτέρων ετών. Ειδικότερα τα έργα της Χαλκίδας με την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων στην Οικία  του Βάηλου, στην Αρέθουσα, στην Ρωμαϊκή Παλαίστρα συνθέτουν ένα μωσαϊκό  αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων η ενοποίηση των οποίων θα αλλάξει την πολιτιστική εικόνα της πόλης. Η δρομολόγηση του μεγάλου έργου της Αποκατάστασης του σημαντικότερου Πρωτοχριστιανικού Μνημείου μας, της Αγίας Παρασκευής, θα ολοκληρώσει, σε πρώτη φάση, την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Χαλκίδας και θα την καταστήσει σημείο αναφοράς στην ευρύτερη γεωαναπτυξιακή ζώνη.
Τα σημαντικά έργα αναστήλωσης και ανάδειξης των Βυζαντινών και Κλασικών αρχαιοτήτων στην Σκύρο προχωράνε ικανοποιητικά αλλά υπάρχει η ανάγκη και άλλων παράλληλων έργων για την αντιμετώπιση της στατικότητας των βράχων έτσι ώστε προστατευτούν οριστικά τα μνημεία.
Η Προϊσταμένη των δύο Εφοριών ενημέρωσε επίσης και για τον προγραμματισμό των προτεινομένων δράσεων στην νέα Προγραμματική Περίοδο καθώς για τα γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία σε συνδυασμό με την δραματική περικοπή των πόρων δυσχεραίνουν το έργο της Υπηρεσίας.

Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την σημασία που θα έχει για την Εύβοια η ολοκλήρωση των αρχαιολογικών έργων της Χαλκίδας, της Σκύρου και η δρομολόγηση των νέων έργων στους αρχαιολογικούς τόπους του υπόλοιπου Νομού, όπως Αλιβέρι, Αυλίδα, Κήρινθο, Ερέτρια, Αυλωνάρι. Η υπεραξία αυτών των έργων είναι πολυσήμαντη τόσο για την πολιτισμική ανάπτυξη όσο και για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Εύβοιας. Δήλωσε αρωγός στο έργο των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών και υπογράμμισε την ανάγκη η Περιφέρεια να συνεργαστεί στενότερα για την ένταξη των νέων έργων αλλά και την υποστήριξη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην καθημερινή λειτουργία της. Τέλος συνεχάρη την κ. Καλαμάρα για το έργο που επιτελεί με τους συνεργάτες και την ευχαρίστησε για την αναλυτικότατη  ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου