H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Χαϊνάς και ο Υποψ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Κατσούλης συνοδευόμενοι από τους υποψ. Περιφερειακούς Συμβούλους κκ Μιχάλη Χατζημαργαρίτη και Κυριάκο Τσάπελη συναντήθηκαν χθες το απόγευμα με τον Πρόεδρο  και των Γραμματέα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας κ.κ. Γιώργο Μητροπέτρο και Τάσο Μπελίτσιο.
Ο κ. Μητροπέτρος ενημέρωσε για τα φλέγοντα θέματα των καταναλωτών όπως είναι εκείνα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και της ασυδοσίας των τραπεζών. Επίσης ανέπτυξε τις θέσεις της Ένωσης για το θέμα των λαϊκών αγορών και της ανάγκης να προστατευθούν τα δικαιώματα των καταναλωτών και η πρόσβασή τους σε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα που πωλούν άμεσα οι παραγωγοί όπως εξάλλου είναι και ο σκοπός των λαϊκών αγορών. Τέλος τέθηκε το θέμα της συνεργασίας της Ένωσης με την Περιφέρεια και της στήριξης  στις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες της.

Οι εκπρόσωποι των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ υπογράμμισαν την άμεση σχέση τους με τα κινήματα και τις εθελοντικές οργανώσεις  δεδομένου ότι αφετηρία τους είναι η κοινωνία των πολιτών και συνεπώς παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τον αγώνα και την αγωνία της Ένωσης για να εκπληρώσει την αποστολή της συσπειρώνοντας το καταναλωτικό κίνημα της Περιφέρειας. Διαπίστωσαν επίσης κοινές προσεγγίσεις στα τρέχοντα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των καταναλωτών. Διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας, γενικότερα το καταναλωτικό κίνημα της Περιφέρειας αναγνωρίζοντας έμπρακτα την θέση του στη διαρκή διαβούλευση που πρέπει να λειτουργήσει για όλα τα κρίσιμα θέματα της περιφερειακής οικονομίας. Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας πρέπει να είναι ο σύμβουλος της Περιφερειακής Αρχής στην χάραξη πολιτικών για την προστασία του καταναλωτή σε περιφερειακό επίπεδο. Για τον σκοπό αυτό εκτός από την συμμετοχή στις διαδικασίες διαβούλευσης προτίθενται από την θέση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίζουν έμπρακτα  την εξέλιξη και την λειτουργία της Ένωσης όπως εξάλλου και κάθε άλλου κοινωνικού κινήματος πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου