H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ



Της ΤΖΙΝΑΣ ΧΡΟΝΑΙΟΥ
Υποψ. Περιφερειακής Συμβούλου Εύβοιας
με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι, ανάπτυξη της οικολογικής γνώσης και εμπειρίας με όλα τα κατάλληλα μέσα ιδίως δε με την καλλιέργεια και διάδοση οικολογικής αντίληψης και συμπεριφοράς προς όλους, τους ευαισθητοποιημένους με τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, με άμεσο σκοπό την προστασία και τον εμπλουτισμό της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας, την επαφή του ανθρώπου με την φύση και ο σεβασμός προς αυτήν, θα βοηθήσει τον τόπο να εξελιχθεί περαιτέρω σαν τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός καθώς η τόσο κοντινή μας απόσταση με την Αθήνα, μας κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς.
Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η ενθάρρυνση ενεργειών και δραστηριοτήτων που θα υλοποιούν γενικούς ή ειδικούς οικολογικούς στόχους όπως ενδεικτικά : η προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ορθολογική κατανομή και διαχείριση των φυσικών πόρων, η διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών, η συμβολή στην ίδρυση και οργάνωση – εποπτεία προστατευόμενων περιοχών, η εισήγηση στις αρμόδιες αρχές θεμάτων προστασίας της φύσης, η εναλλακτική ανάπτυξη, η διεύρυνση και ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου προστασίας του περιβάλλοντος, θα βοηθήσουν την Εύβοια να βγει από το τέλμα των ημερών και να αναδειχθεί σε τόπο έλξης τόσο στον εσωτερικό όσο και γιατί όχι, στον εξωτερικό τουρισμό.
Διαθέτουμε υπέροχες παραλίες, μοναδικές, οι οποίες χρειάζονται πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστότερες.
Με βάση αυτά δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε έτσι ώστε η επόμενη Περιφερειακή Αρχή να συνδράμει με κάθε μέσο το τόπο μας, για να αναδειχθεί τουριστικά και πολιτιστικά, καθώς θεωρούμε ότι βρίσκεται κακώς, σε πολλή χαμηλή βαθμίδα σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς της χώρας.


Ομιλία του Κώστα Χαϊνά στο debate μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών της ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Δημήτρης Κατσούλης συνεχίζοντας τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών του νομού επισκέφθηκε  την Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 τον Οργανισμό  Λιμένων Νομού Ευβοίας, την Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας και το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Χαλκίδας.
Στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας ο κ. Δημήτρης Κατσούλης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Τσέργα για την πορεία συγκρότησης του Οργανισμού, τον σχεδιασμό λιμενικών έργων σε όλα τα λιμάνια της Εύβοιας  και την διαχείριση των υφισταμένων λιμενικών υποδομών. Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στις προτεινόμενες δράσεις για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 κατά την οποία προγραμματίζονται σημαντικές παρεμβάσεις όπως η μεταφορά και λειτουργία εγκαταστάσεων εμπορευματικού λιμένα Χαλκίδας στο Μικρό Βαθύ, η μετατροπή του υπάρχοντα λιμένα σε τουριστικό παράλληλα με την αστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, την ανακατασκευή του προσήνεμου μόλου στο Λιμάνι της Κύμης παράλληλα με τη δημιουργία στην Κύμη Σύγχρονου μικτού παραγωγικού πάρκου τροφίμων, ο προσήνεμος μόλος της Καρύστου κ.α. όπως επίσης και έργα για την πρόσβαση στους λιμένες των πορθμείων.
Με τον Πρόεδρο Δ.Σ. ΟΛΝΕ κ. Τσέργα

Ο κ. Κατσούλης  ευχαρίστησε τον κ. Τσέργα για την  αναλυτική ενημέρωση και επεσήμανε ότι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ με υποψήφιο Περιφερειάρχη του κ. Κώστα Χαϊνά αποδίδουν μεγάλη σημασία στην ορθή οργάνωση, τον προγραμματισμό και την αποτελεσματική διαχείριση των λιμενικών υποδομών. Γιαυτό επιδιώκουν την καλή και γόνιμη συνεργασία. Το παρόν θεσμικό πλαίσιο αποξενώνει την Περιφέρεια από την ολοκληρωμένη διαχείριση των λιμενικών υποδομών προκρίνοντας ένα στείρο γραφειοκρατικό και κυρίως συγκεντρωτικό αθηνοκεντρικό σύστημα εποπτείας. Η Περιφέρεια οφείλει να είναι πρωταγωνίστρια στην διακυβέρνηση των λιμενικών υποδομών. Ιδιαίτερα η Εύβοια δεν μπορεί να παραμείνει άλλο απαθής,  διεκδικεί και επιμένει στην κατοχύρωση του προγραμματικού λόγου της Περιφερειακής Ενότητας επιδιώκοντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με τον Ο.Λ.Ν.Ε.
Με τον  Αλ. Χατζηαντωνίου, Υποψ.Περιφερειακός Σύμβουλο,
και την κ. Βολιώτη, Προϊσταμένη της Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας

Στη συνέχεια ο κ. Κατσούλης επισκέφθηκε την Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας όπου συναντήθηκε με την Προϊσταμένης της κ. Βολιώτη.  Εκεί ενημερώθηκε  για την λειτουργία της Ιχθυόσκαλας και τα προβλήματά της. Υπογράμμισε μάλιστα την σημασία που αποδίδουν οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ στην βελτίωση των υποδομών και στην αύξηση του κύκλου εργασιών της Ιχθυόσκαλας έτσι ώστε να συμβάλλει ακόμη πιο πολύ στην ανάπτυξη της αλιευτικής αγοράς  και στην οικονομία της Εύβοιας.
Τέλος το απόγευμα ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε στο Γραφείο του Σωματείου με το προεδρείο των Ιδιοκτητών Ταξί Χαλκίδας. Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αδάμης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Κατσούλη για τα προβλήματα του κλάδου επικεντρώνοντας ιδιαίτερα σε εκείνα που ανήκουν στην ευθύνη της Περιφέρειας και τα οποία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η νέα Περιφερειακή Αρχή πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Πρόκειται κυρίως για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τις νέες άδειες και τον καθορισμό τους ανά περιοχή, για την εύρυθμη συνύπαρξη των επιμέρους φορέων δημόσιας συγκοινωνίας και την επίλυση των προβλημάτων αθέμιτου ανταγωνισμού και τέλος για τη  διαφανή και συνεπή διαχείριση του θέματος των μαθητικών δρομολογίων από τα οποία έως τώρα ουσιαστικά  αποκλείονται οι ταξιτζήδες και το Σωματείο.
Με τον Πρόεδρο κ. Αδάμη και μέλη του Σωματείου
 Ιδιοκτητών Ταξί Χαλκίδας

Ο κ. Κατσούλης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των Ιδιοκτητών Ταξί Χαλκίδος και διαβεβαίωσε του εκπροσώπους τους ότι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ αλλά και ο ίδιος, ως Υποψ. Αντιπεριφερειάρχης που ενδεχομένως από τον Σεπτέμβριο θα κληθεί να τα διαχειριστεί, κατανοούν τα προβλήματά τους αλλά και αναγνωρίζουν την τεράστια κοινωνική τους προσφορά. Η "αγορά" των μεταφορών σε αστικό ή και σε υπεραστικό πεδίο πρέπει να βασίζεται στην συνύπαρξη των επιμέρους φορέων με όρους βιωσιμότητας και η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να συμβάλλει σε αυτό με αποφάσεις και διαδικασίες διαφάνειας, αντικειμενικότητας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Στόχος είναι η λειτουργία της Περιφέρειας να αλλάξει και να γίνει φιλική για όλους τους επαγγελματίες των μεταφορών χωρίς άλλες υπόγειες και αδιαφανείς διαδρομές. Όσο για τα μαθητικά δρομολόγια πρέπει να δοθούν ευκαιρίες υγιούς ανταγωνισμού και συμμετοχής όλων των τοπικών φορέων μεταφορών με  στόχο  τη ασφαλή και έγκαιρη μεταφοράς των μαθητών. Τα φαινόμενα των τελευταίων χρόνων πρέπει να ξεριζωθούν οριστικά.


29/4/2014

Συνάντηση του Κώστα Χαϊνά με εκπροσώπους του Συλλόγου Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός στη Χαλκίδα







Δελτίο Τύπου
  
Μια έκπληξη περίμενε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη με τους «Ενεργούς Πολίτες Στερεάς», Κώστα Χαϊνά και τους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής επίσκεψής τους στον «Σύλλογο Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός», το απόγεμα της Τρίτης 29 Απριλίου στη Χαλκίδα: 

Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πρόβα της θεατρικής παράστασης που ετοιμάζουν τα παιδιά, με την βοήθεια ειδικών, στα πλαίσια της σοβαρής προσπάθειας που καταβάλει ο Σύλλογος, για την ψυχοκοινωνική αγωγή και την κοινωνική ένταξη των ΑΜΕΑ. Διαπίστωσαν έτσι την υπεύθυνη και σημαντική δουλειά που κάνει ο Σύλλογος στον τομέα αυτό, με την βοήθεια εθελοντών και ειδικών.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μερτζάνη, ενημέρωσε τον Κώστα Χαϊνά για το έργο και τα ειδικότερα προβλήματα του Συλλόγου, όπως αυτό της έλλειψης κατάλληλου χώρου για την στέγαση των δραστηριοτήτων του, καθώς και για τα γενικότερα προβλήματα των ΑΜΕΑ, που αφορούν την εκπαίδευσή τους, την κυκλοφορία τους και τις δυνατότητες προσβασιμότητας, καθώς και την  ανάγκη  άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού που τα βαραίνει.

Ο Κώστας Χαϊνάς και οι «Ενεργοί Πολίτες Στερεάς Ελλάδας» δεσμεύθηκαν για την στήριξη των προσπαθειών και των αιτημάτων του Συλλόγου, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε κάθε αυτοδιοικητικό και θεσμικό επίπεδο,  που θα ενισχύουν την ισότιμη παρουσία των ΑΜΕΑ σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, την άρση των προκαταλήψεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και για την ενίσχυση της προσβασιμότητάς τους σε κάθε είδους δημόσιο χώρο.


29-4-2014 



Από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου του Κώστα Χαϊνά, του Χρήστου Χατόλα και της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Κατερίνας Χατόλα - Αθανασίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ



Του Αντώνη Ιωάννου υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

                Η κρίση που διανύει η χώρα μας, ανέδειξε μεταξύ άλλων και την αναγκαιότητα μιας μεγάλης διοικητικής και αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης, με επιτελικό κράτος, με ισχυρές αιρετές περιφέρειες, με πολύ ισχυρούς δήμους, με αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων μέχρι και το τελευταίο επίπεδο, αυτό των τοπικών συμβουλίων.
Αυτή η αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την ποιοτική ανάπτυξη της χώρας.
Είναι αλήθεια ότι ο « Καλλικράτης» επιχείρησε μια μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως να αποτελέσει τμήμα μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης που θα αφορούσε το κεντρικό κράτος, το οποίο δυστυχώς παραμένει μέχρι σήμερα γραφειοκρατικό, σπάταλο και σε ένα βαθμό διαλυμένο.
Η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» συνέπεσε με την δημοσιονομική κρίση και δεν ήταν δυνατόν να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι και προϋποθέσεις, που θα εγγυόνταν την χρηματοδότηση της πλήρους και απρόσκοπτης εφαρμογής του.
Η θέσπιση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι εξαιρετικά σημαντική μεταρρύθμιση, επειδή δίνει την δυνατότητα για ένα νέου τύπου αναπτυξιακό μοντέλο.
Το περιβάλλον όμως της γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, συμπαρασύρει και τα αιρετά περιφερειακά όργανα που δεν μπορούν να σηματοδοτήσουν ουσιαστικά ή συμβολικά τον αυτοδιοικητικό τους ρόλο, με ένα προγραμματικό και επιτελικό αναπτυξιακό έργο.
Παράλληλα, αναδεικνύονται όλες οι εκρηκτικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης (γραφειοκρατία, συγκεντρωτισμός, περιορισμένος κοινωνικός έλεγχος, απουσία συμμετοχικών διαδικασιών).
Είναι λάθος η αφοριστική απόρριψη του «Καλλικράτη» και η προσπάθεια να του φορτώσουν όλα τα δεινά που προέκυψαν στην Ελλάδα από την κρίση και τα μνημόνια.
Η αποκέντρωση στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να προχωρήσει και αυτό γιατί, αν η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση βρει τον αναπτυξιακό της ρόλο, τότε η χώρα θα προχωρήσει μπροστά.
Για τον σκοπό αυτό χρειάζεται:
ΠΡΩΤΟΝ, οι πόροι των αρμοδιοτήτων που έχουν μεταφερθεί στους Ο.Τ.Α., επιτέλους να αποδίδονται σε αυτούς.
ΔΕΥΤΕΡΟ, να τεθεί τέλος στην παρακράτηση των θεσμοθετημένων πόρων της, από το κράτος.
ΤΡΙΤΟ, να είναι κυρίαρχη η συμμετοχή της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, στην διαχείριση του νέου πακέτου οικονομικής σύγκλισης 2014-2020.
ΤΕΤΑΡΤΟ,  να συγκροτηθεί από τα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ο.Τ.Α.
ΠΕΜΠΤΟ, απαιτείται η δημιουργία ενός ιδιωτικού συμφώνου ανάπτυξης των Ο.Τ.Α., με όλες τις ζωντανές δυνάμεις των Περιφερειών, καθώς και μία νέα κοινωνική επιχειρηματικότητα, με συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών, σύμφωνα με τις τοπικές ιδιαίτερες ανάγκες και χωρίς της εκχώρηση δημοσίων αγαθών και κοινωνικών υπηρεσιών, σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Παράλληλα χρειάζεται αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, με απορρόφηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από την Αυτοδιοικητική Περιφέρεια, όπως και την κατοχύρωση ενός αξιόπιστου και αμερόληπτου μηχανισμού, για τον οικονομικό έλεγχο των Ο.Τ.Α.
Τέλος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να αποκτήσει φοροληπτική δυνατότητα και μάλιστα με συνταγματική πρόβλεψη. Όχι με την προσθήκη νέων φόρων, αλλά απλά να υιοθετηθεί ένα αποκεντρωμένο φορολογικό σύστημα και να αναδιανεμηθούν τα ποσοστά των εισπραττομένων φόρων υπέρ της Αυτοδιοίκησης.
Οι παραπάνω προτάσεις, συμβάλλουν στο να γίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μέρος της λύσης του προβλήματος και αιχμή της ανασυγκρότησης της χώρας, διαδραματίζοντας ενεργό και δημιουργικό ρόλο στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης  που έχει ανάγκη η Ελλάδα και το οποίο θα υπερβαίνει την μνημονιακή εποχή.













Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ" ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ







Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης : Ιωάννου Αντώνιος του Κωνσταντίνου

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Αθλητής στίβου στο άλμα τριπλούν και για ένα χρόνο μέλος της εθνικης ομαδας στίβου έφηβων. Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φωκίδας. Δημοτικός σύμβουλος Άμφισσας  για δεκαέξι χρόνια και αντιδήμαρχος την 3ετια 2007- 2009. Προπονητής ποδοσφαίρου και μπάσκετ και διαιτητής ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.


Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

α/α
Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα



1
Ζαφειροπούλου Μαγδαληνή του Γεωργίου
Ενεργή πολίτης με συνεχή παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες από τις γραμμές της ανανεωτικής αριστεράς.
2
Καραντζά Παρασκευή (Βούλα) του Ευσταθίου
Εργαζόμενη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ
3
Καριαμπάς Γεώργιος του Δήμου
Επιχειρηματίας κτηνοτρόφος και αμπελουργός, πρώην αντιδήμαρχος Άμφισσας
4
Μαχά - Βακράκη Ζαφείρα του Γεωργίου
Πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου
5
Παναγιωτοπούλου Ιωάννα (Νίτσα) του Παναγιώτη
Γεωπόνος, στέλεχος φαρμακευτικής εταιρίας





ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ" ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ





Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης : Λιανός Κωνσταντίνος του Γεωργίου

Πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Δικηγόρος. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως νομικός, επί συναπτά έτη σε διάφορους ΟΤΑ (Δήμο Στυλίδας, Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου, Δήμο Εχιναίων κ.ά.) Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Στυλίδας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Στυλίδας και αναπληρωτής Δημάρχου.
Διετέλεσε για αρκετά χρόνια πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Στυλίδας και της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Στυλίδας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας (ΕΠΣΦ).


Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι

α/α
Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα



1
Αγριόδημου Λουίζα του Ιωάννη
Εκπαιδευτικός
2
Αλεξίου Αδριανός του Ανάργυρου
Σπουδαστής ΤΕΙ
3
Γιαννακός Μιχαήλ του Ηλία
Μηχανολόγος
4
Γιαννιτσιώτης Κωνσταντίνος-Αργύρης του Αποστόλου
Μαθηματικός
5
Ζώμας Βασίλειος του Δημητρίου
Πολιτικός μηχανικός
6
Κιοσές Ιωάννης του Νικολάου
Μελισσοκόμος
7
Λεκάκη Ελένη του Κωνσταντίνου
Α σ φ α λ ι σ τ ι κ ό ς  Σ ύ μ β ο υ λ ο ς
8
Μαστρογιάννης Βασίλειος του Δημητρίου
Νομικός–Οικονομολόγος
9
Μέγα Άννη του Ευσταθίου
Εκπαιδευτικός
10
Πολύμερου Όλγα του Χρήστου
Οδοντίατρος
11
Σουφλής Γεώργιος του Αναστασίου
Υπάλληλος  ΕΟΤ
12
Σταύρου Ιωάννης του Κωνσταντίνου
Γεωπόνος
13
Τασούλας Θωμάς του Ιωάννη
Εκπαιδευτικός
14
Τούντας Δημήτριος του Θεοδώρου
Συνταξιούχος
15
Τσακνιά Ευαγγελία του Νικολάου
Συνταξιούχος

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ




Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης : Μπερμπερής Μωϋσής
του Γεωργίου

Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Μέλος της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ τμήματος Ανατολικής Στερεάς.



Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

α/α
Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα



1
Γιαταγάνας Αθανάσιος του Δημητρίου
Οικονομολόγος
2
Κορέντζελος Γεώργιος του Ιωάννη
Επιχειρηματίας
3
Ντρίβας Δημήτριος του Αθανασίου
Πτυχιούχος Διοίκησης Οικονομίας ΤΕ και Η/Υ
4
Σουλακιώτης Σταύρος του Πάνου
Ασφαλιστικός Σύμβουλος ING
5
Χουλιαράς Αλέξανδρος του Ελευθερίου
Ηλεκτρολόγος Υπομηχανικός

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ" ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ







Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης : Καρακικές Σεραφείμ
(Μάκης) του Μιχαήλ

Πτυχιούχος Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών Οδοντιατρικής Αθηνών τις χρονιές 1977-1978. Δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας του αείμνηστου Χρήστου Παλαιολόγου και  Αντιδήμαρχος  με αρμοδιότητα την κοινωνική μέριμνα. Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας από το 2005. Εν ενεργεία  Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκλεγμένος με το Αυτοδιοικητικό  κίνημα.


Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
α/α
Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα



1
Γρυπάρης Ευάγγελος του Σωτηρίου
Διοικητικός Υπάλληλος ΔΕΥΑΘ- Πρόεδρος εργαζομένων ΔΕΥΑ Θήβας
2
Ζάκκας Ιωάννης του Λουκά
Νομικός-πρώην δημοτικός Σύμβουλος Διστόμου
3
Καρανάσιος Αριστείδης του Ταξιάρχη
σ.Πολιτικός Μηχανικός
4
Κόλλια Δήμητρα του Ευαγγέλου
Αγρότισσα
5
Μάμαλη Παρασκευή του Παναγιώτη
Οικογενειακή ψυχολόγος
6
Μούκας Γεώργιος του Αθανασίου
Δημόσιος  Υπάλληλος
7
Παπαχαράλαμπος Κωνσταντίνος του Χαράλαμπου
Γεωπόνος -Ιδιωτικός Τομέας
8
Πελέκη Ασημίνα του Νικολάου
Οικονομικά ΜΒΑ-Στέλεχος Υπ.Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
9
Πολύμερος Χρήστος του Νικολάου
π. Στέλεχος ΝΕΛΕ Βοιωτίας
10
Σκουρολιάκου Μαρία του Ευαγγέλου
Εργοθεραπεύτρια, Πρόεδρος Συμβουλίου Ευρωπαίων Εργοθεραπευτών
11
Χαϊνά Σοφία του Αντωνίου
Ιδιωτική Υπάλληλος
12
Χονδρός Δημήτριος του Παναγιώτη
Οικονομολόγος, Msc με ειδίκευση στην Κοινωνική Οικονομία