H Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Προοδευτική πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Δημοπρατήθηκαν τρία σημαντικά έργα στην ΠΕ Εύβοιας







Κατολισθήσεις του "Βράχου Κοκόση" Δρόμος Δροσιάς - Λουκίσια


Αποτέλεσμα εικόνας για σπηλαιωσεις παραλιας




Από τις "σπηλαιώσεις της παραλίας της Χαλκίδας"

Στις 1-3-2016  η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας προχώρησε στην δημοπράτηση του έργου «Βράχος του Κοκόση», (μαζί με τις σπηλαιώσεις της παραλίας και τις κατολισθήσεις στο Δερβένι) και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό, γιατί συμβάλλαμε και επιμείναμε σταθερά όλο το προηγούμενο διάστημα, για την αναγκαιότητα των έργων αυτών, λόγω του υψηλού κινδύνου που έχει η σημερινή κατάσταση των σπηλαιώσεων της παραλίας, των κατολισθήσεων σττο Δερβένι και στον «Βράχο του Κοκόση», για την ανθρώπινη ζωή. Ελπίζουμε άμεσα να προχωρήσουμε στις συμβασιοποιήσεις και στην υλοποίηση των έργων.


Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, αναδείξαμε και το πρόβλημα του επαρχιακού δρόμου Δροσιά – Λουκίσια και τις επικινδυνότητας του σε ορισμένα σημεία του, όπου καταλήγουν κάθετα οι δρόμοι που συνδέουν πολλά σπίτια των οικισμών που βρίσκονται στην βορειοδυτική πλαγιά του “Χτυπά». Πριν λίγους μόνο μήνες (31-5-2015) θρηνήσαμε το θάνατο 2 νέων ανθρώπων στον δρόμο αυτόν και η βασική αιτία του ατυχήματος είναι η απαράδεκτη και ίσως παράνομη (;) σύνδεση των κάθετων δρόμων με την παραλιακή οδό Δροσιά – Λουκίσια.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει με την ευκαιρία της υλοποίησης του έργου «Βράχος του Κοκόση» να δούμε ως συνοδό έργο την διόρθωση της επικίνδυνης πρόσβασης των κάθετων δρόμων με τον επαρχιακό δρόμο Δροσιά – Λουκίσια. Για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Χαλκίδα 1-3-2016
Κώστας Χαϊνάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου